Zvlněný obchvat Příbora dál trápí řidiče

Příbor - Zvlněná vozovka na novém obchvatu Příbora na Novojičínsku dále trápí řidiče. Stavbaři ji přitom měli opravit hned, jak to počasí umožní. Podle Ředitelství silnic a dálnic práce odložili kvůli dalšímu průzkumu poškozené části silnice a teď čekají na výsledky. O termínu opravy rozhodnou až koncem příštího týdne.

Zvlněná silnice v Příboře čtyři měsíce po zahájení provozu, vlny vznikly krátce po dokončení obchvatu. Na rozdíl od dálnice v Ostravě je ale poškozený pouze jeden asi 50metrový úsek. Obchvat Příbora je dlouhý osm kilometrů. Stát za něj zaplatil víc než jednu miliardu korun. Poškozenou část postavila společnost Alpine Bau CZ. Ta by měla také celou opravu zaplatit. Její zástupci se ale k reklamaci vyjádřit opakovaně odmítli. Informuje o ní pouze investor, tedy Ředitelství silnic a dálnic. „Do jednotlivých vrstev podloží se dostala voda, na kterou podloží reaguje a tak vznikla závada.  V tomto případě příčinou struzka není,“ uvedla mluvčí ŘSD ČR Nina Ledvinová. Kvůli opravě stavbaři možná  obchvat uzavřou. Verdikt padne v závěru příštího týdne. Takové řešení se ale nelíbí starostovi Příbora. Obchvat odvedl z historického centra města nejméně šest tisíc aut denně, hlavně kamiony. Teď by se tam vrátily.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

„Pro město by bylo vhodné, kdyby se to opravovalo po částech, aby se doprava nevrátila do města,“ navrhuje starosta Příbora Milan Strakoš.

„Každopádně my bychom uvítali, kdyby to bylo uzavřeno plně a tím by se oprava zkrátila. Nyní probíhají vrty a laboratorní rozbory, abychom zjistili, jakou technologii zvolit pro opravu vozovky,“ řekla Nina Ledvinová. Původně měli stavbaři zahájit opravy koncem března. Teď ŘSD oznámilo, že to možná bude až o dva měsíce později.