Generálkou na basebalovou extraligu byl olomoucký Warm Up Cup

Olomouc - Generálku na nadcházející ročník extraligy odehráli baseballisté Arrows Ostrava i olomouckých Skokanů. A to na tradičním Warm Up Cupu, kterého se v Olomouci zúčastnily čtyři české týmy a také slovenský vicemistr Slovan Bratislava.

Ostravané zvládli generálku jen napůl. V Olomouci skončili předposlední, když prohráli s technikou Brno a domácími Skokany. Po porážce Slovanu 9:3 pak v posledním utkání srovnali stav 0:5 proti brněnským Hrochům a v tie breaku obrat dokonali. Pátý tým posledního ročníku chce v nové sezóně hlavně postoupit do nejlepší čtyřky. Pomoci by k tomu měla jediná výraznější posila, americký nadhazovač se zkušenostmi z Major League Greg McCarthy.

O jednu příčku výš než Arrows, tedy třetí, skončili pořádající Skokani. Ti v minulém ročníku sestoupili a mezi elitu je vrátilo pouze sloučení brněnských Hrochů a Expresu. Tým před novou sezónou posílili čtyři hráči, mezi nimi i catcher české reprezentace Jakub Voják. Extraliga startuje už tuto sobotu, Arrows čekají Draci Brno, Olomouc míří na pražskou Kotlářku.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)