V Kopřivnici začala rekostrukce ulice Štefánikovy

Kopřivnice - Dlouho očekávaná rekonstrukce jedné z hlavních ulic začala v Kopřivnici. Výměna nevyhovujícího povrchu Štefánikovy třídy ze starých žulových kostek, výstavba chodníků a kruhového objezdu vyjde na téměř 70 milionů korun. Řidiče a také cestující v autobusech čekají několikaměsíční komplikace.

Kdysi byly značně populární a stavělo se s nimi ve velkém. V současné době jsou však žulové kostky čím dál tím větší raritou. Jedna taková zmizí i v centru Kopřivnice. Kostky přezdívané kočičí hlavy nahradí na ulici Štefánikové asfalt. „Ve všech průzkumech veřejného mínění a také v našem programu rozvoje města je tato akce, má prioritu číslo jedna a ve všech plánech byla na prvním místě,“ uvedl místostarosta Kopřivnice Miroslav Kopečný. Radnice vloni získala na rekonstrukci 52 milionů z evropských fondů, nejvíce z měst v Moravskoslezském kraji. Stavba začala na konci minulého týdne. Rekonstrukce ulice Štefánikovy prověří také trpělivost řidičů. Jeden ze dvou hlavních průtahů městem bude na několik měsíců zcela uzavřen. „Pěší a autobusy zde stále mohou, ale brzy dojde k úplné uzavírce a pěší budou moci využívat právě budovaný chodník v sadu Edvarda Beneše a autobusy se budou muset přizpůsobit a dojde ke změně jízdních řádů,“ řekla mluvčí MěÚ Kopřivnice Lucie Petříčková.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)

Zastávky se dočasně přemístí na parkoviště na náměstí u kostela. Až se na počátku podzimu přestěhují zpět, bude oblast vypadat úplně jinak. „Budou vybudovány nové chodníky, nové přechody pro chodce, dále zálivy pro autobusová stání a nová parkovací stání. Výrazným bodem bude vybudování nové okružní křižovatky u Základní školy Náměstí,“ upřesnil místostarosta Kopřivnice Kopečný. Žulová dlažba ale z Kopřivnice ještě nezmizí. Na jejich odstranění ze zbytku navazující ulice Štramberské radnice zatím dotaci nezískala.