Olomoučtí vodní pólisté drží naději na finále

Olomouc - Jen napůl byli v domácích zápasech semifinále play off 1. ligy úspěšní vodní pólisté Univerzity Palackého Olomouc. Proti vítězi základní části a obhájci titulu ze Strakonic vyhráli úvodní zápas 10:7, v tom druhém ale těsně prohráli 8:9. Před odvetami je tedy vše otevřené.

Olomouc proti suverénům posledních sezón vsadila na těsnou obranu, se kterou si Strakoničtí dlouho nedovedli poradit. I ve druhém utkání Hanáci čtyřikrát vedli, nakonec se ale přece jen projevila větší zkušenost hostů. Ti šli do vedení ve třetí čtvrtině po zásahu Mrazíka. V závěrečné části nevyužili dvě přesilovky a prohráli 8:9. „Asi se projevila naše nervozita, bylo to takové vypjaté utkání, snažili jsme se do toho dát všechno, bohužel to nebylo dostatečné. Nezbývá než čtrnáct dní pořádně zamakat a budeme se snažit to ve Strakonicích obrátit,“ říká olomoucký záložník Michal Oborný.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Semifinále se hraje na čtyři utkání a počítá se i skóre, ve dvou odvetách na jihu Čech tak Hanáci budou muset aspoň jednou vyhrát. „Zrovna Strakonice mají docela podobný bazén jako my, ne moc dlouhý a podobně široký, takže si myslím, že to bude vyrovnané,“ věří kapitán SK UP Olomouc Lukáš Nezhyba.