Semifinále mezi Děčínem a Prostějovem rozhodne pátý zápas

Děčín - Semifinále ligy basketbalistů mezi Děčínem a Prostějovem rozhodne až pátý zápas. Děčín pokračoval v tradici výher domácích týmů, zvítězil 76:66 a vyrovnal stav série na 2:2. Páté utkání se bude hrát v úterý v Prostějově.

„Bylo to urputné a bojovné utkání v pekelné atmosféře. V zápasu bylo spousta fyzických kontaktů, hodně soubojů, zajímavých akcí, úžasných reakcí publika. Řekl bych, že to byla letos nejkrásnější atmosféra,“ zdůraznil trenér Děčína Pavel Budínský.

Hráčům poděkoval za bojovnost a odhodlání. „Porážka v Prostějově s námi mohla udělat to, že bychom byli skleslí, ale my jsme se z toho rychle oklepali a řekli si, že můžeme vybojovat s Prostějovem ještě další zápas, a to se podařilo. I když budeme hrát venku, tak si myslím, že máme šanci, třebaže menší, a o ni se popereme,“ dodal domácí kouč.

Prostějov ztratil kontakt v druhé čtvrtině, po níž prohrával o dvanáct bodů. „Domácí byli lepším týmem od začátku do konce, hráli velmi dobrou agresivní obranu. My jsme se nedostávali do střel, a když, tak to byly střely z vynucení,“ řekl trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

Důvod porážky hledal především v tom, že se hosté nedostali do tempa. „Jakmile nám Děčín odskočil a byl v pohodě, tak už to bylo hodně těžké. My na konci zkoušeli trochu vabank a trochu jsme skóre zkorigovali, ale stejně se to nepodařilo,“ prohlásil Choleva.

Sestřih utkání (zdroj: ČT24)