Ostrava hostila velký dětský mezinárodní fotbalový turnaj Ostrava Cup 2012

Ostrava - Na městském stadionu v Ostravě se o víkendu uskutečnil velký mezinárodní fotbalový turnaj Ostrava cup 2012. Síly mezi sebou poměřilo bezmála 30 týmů mladších žáků ročníku 2000 a starší přípravky ročníku 2002.

Pořádající oddíl Vítkovice 1919 se snaží oživit zašlou slávu klubu, který v roce 1986 vyhrál ligový titul mistra Československa, před nedávnem však zkrachoval. Nové vedení si klade za cíl vybudovat kvalitní mládežnickou základnu a na ní v budoucnu postavit mužské áčko s ambicemi navrátit do Ostravy zpět druhou ligu. Na podobných turnajích pak testuje, jak si stojí jejich benjamínci v konkurenci s ostatními týmy. I proto se na městském stadionu představily týmy jako Baník Ostrava, MFK Žilina či Bohemians Praha.

Malým fotbalistům zpestřili slunečné odpoledne i ti velcí, kteří se utkali v zápase ostravských osobností. V duelu se představili například Radim Řezník, David Bystroň, Petr Drozd, Martin Rozhon či Michal Václavík. Vítkovicím se v nabité konkurenci příliš nedařilo. V kategorii mladších žáků ročníku 2000 skončili na osmém místě, první příčku obsadil Hradec Králové. Kategorii starších přípravek dominovala Senice. Vítkovice skončily na sedmé příčce.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)