Kriminalisté obvinili muže, který ujel od nehody

Frýdek-Místek - Každý pátý řidič v Česku, který zaviní dopravní nehodu, ujede a nepomůže. Stalo se to na například u Frenštátu pod Radhoštěm, kde 44letý řidič srazil a těžce zranil dva cyklisty. Místo, aby zastavil, ujel. Po deseti dnech ho kriminalsiti zatkli. Teď mu hrozí až pět let vězení.

Už třetí týden se ze svých zranění po nehodě léčí Ludvík Paleček. Má za sebou operaci kolena a nejméně půl roku bude chodit o berlích. To vše kvůli pirátovi silnic, který ho a jeho kamaráda srazil z kola, když se vraceli z basketbalu. „Došlo tam k těžké zlomenině pravé stehenní kosti. Prognóza vzhledem k čerstvosti nálezu se ještě nedá stanovit,“ uvedl lékař Milan Adámek. Řidič auta najel do protisměru a smetl z cesty do příkopy projíždějící cyklisty. Nezastavil a jel dál. „Po devíti dnech prověřování se nám podařilo získat takové množství informací, které nám umožnily zadržet pachatele. Je to člověk, který už byl v minulosti soudně trestán za obdobnou věc,“ prozradil kriminalsta Pavel Roman.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Ujetí od nehody od loňska soudy posuzují stejně přísně jako například mučení nebo šíření nakažlivé nemoci. Hrozí za to trest odnětí svobody až na pět let a zákaz řízení na deset let. Viníci nehod ujíždějí v Česku od dvaceti procent případů. Hájit se stresem po nehodě, kvůli kterému ujeli, je podle policistů jen alibi.