Rumunka Mituová vyhrála tenisový Zubr Cup

Přerov - Vítězstvím rumunské hráčky Cristiny Andreey Mituové skončil tenisový Zubr Cup. Nasazená dvojka zdolala ve finále turnaje nenasazenou českou hráčku Martinu Kubičíkovou 6:2 a 6:3 a z Přerova si vedle vítězství odvezla také 20 bodů do žebříčku WTA.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Crtistina Andreea Mituová byla v Přerově suverénní. 292. hráčka žebříčku WTA neztratila v turnaji ani set a svou českou finálovou soupeřku od začátku tlačila do defenzivy. K tomu přidala vítězné údery, díky kterým získala první set snadno 6:2. Kubičíková poprvé vyhrála své podání až za stavu 0:2 ve druhém setu. Dostala se do hry a Rumunka mírně znervózněla. Klíčový byl osmý game, který Mituová uhrála až po velkém boji a vedení 5:3 už nepustila. Při servisu Kubičíkové druhým mečbolem zápas ukončila. „Cítim se trochu unavená,  ale je to pro mě druhé turnajové vítězství, takže jsem spokojená. Dnes jsem právě kvůli únavě musela být trpělivá, obě jsme hrály dobře a myslím, že to byl hezký zápas,“ řekla vítězka turnaje Cristina Andreea Mituová.

„Až do konce prvního setu jsem vůbec nehrála svoji hru, ona mě dost tlačila, pak jsem se uvolnila, trochu se to vyrovnalo, ale vyhrála zaslouženě,“ uznala poražená finalistka Martina Kubičíková.