Konečný po zranění získal desátý titul v gymnastickém víceboji

Brno - Navzdory nedávnému zranění třísel obhájil gymnasta Martin Konečný v Brně loňský titul mistra republiky ve víceboji, který získal už podesáté. Mezi ženami se vrátila na vícebojařský trůn po roční přestávce Jana Šikulová. Loňská mistryně Kristýna Pálešová po pádu při pondělním tréninku a zablokování páteře zasáhla pouze do cvičení na bradlech a kladině, kde nenašla přemožitelku. Zbývající tituly v přeskoku a prostných vybojovala Šikulová.

Před týdnem na mistrovství Evropy cvičil Konečný kvůli zranění třísel pouze na hrazdě a v prostných. Také v Brně původně plánoval, že do celého víceboje nenastoupí. „Moje zdravotní situace se v posledních dnech zlepšila. Proto jsem se rozhodl, že si před olympiádou vyzkouším celý šestiboj,“ uvedl člen SK Hradčany, který zvítězil s převahou téměř pěti bodů před svým oddílovým kolegou Alonem Hasou.

MČR ve sportovní gymnastice (zdroj: ČT24)

K titulu ve víceboji přidal Konečný ještě prvenství ve finále na kruzích, bradlech a na hrazdě, kde získal za precizní sestavu nejvyšší známku na celém šampionátu 15,450. Mezi ženami dominovaly Šikulová s Pálešovou. „Obě odvedly solidní výkony. Za týden na ně čeká Challenge Cup v Gentu, kde jejich výkonnost prověří mnohem kvalitnější konkurence,“ řekl trenér Stanislav Vyzina.