Kateřina Novotná vybojovala stříbro v ostravském závodě SP inline bruslařů

Ostrava - Světový pohár v inline bruslení v Ostravě Porubě přinesl České republice, stejně jako loni, jedno stříbro. O medailový úspěch se znovu postarala reprezentantka v short tracku Kateřina Novotná. Nově složený národní tým měl vysoké ambice i v kategorii mužů. V ní však Česku medaile nakonec unikla.

Kateřina Novotná vyzvala na souboj nejlepší ženu poháru, Němku Janu Gegnerovou, čtveřice závodnic kterou ještě doplnila Polka Gosová a Lotyška Kaufrinaová se zbytku pole odpoutala už ve druhém z jedenácti okruhů a po 33 kilometrech si to rozdala o vítězství. Ve finiši měla nejvíce sil Gegnerová, která vyhrála už třetí ze čtyř závodů světového poháru. Kateřina Novotná na pálce porazila Polku Gossovou a i potřetí skončila v Ostravě druhá.

V závodě mužů od startu pracovala na roztrhání pole čtveřice v českých barvách. Do posledního kola vjela dvacetičlenná skupina. Ve finiši připravili Češi pozici pro spurt Ondřeji Suchému, kvůli malým zkušenostem z týmové spolupráce však Suchý nakonec dojel devátý a v cíli byl zklamaný. Závod ovládli Venezuelané, kteří získali všechny tři medaile.

Reportáž Davida Knebela (zdroj: ČT24)