Mladí skokani závodili v Kozlovicích

Kozlovice - Mladí skokani na lyžích startovali na 24. ročníku mezinárodního Beskydského turné. Po závodech v Třinci, Frenštátě a Rožnově pod Radhoštěm proběhl závěrečný díl závodu na můstcích v Kozlovicích. Na startu byla kompletní česká žákovská špička a také závodníci z Polska.

Nejmladším účastníkem posledního závodu turné byl teprve tříletý polský skokan Oskar Harezlak z MKS Klimczok Bystra. Na můstku s kritickým bodem devět metrů předvedl dva shodné skoky dlouhé dva a půl metru. Nejdále naopak skákali žáci ve věku 13 až 14 let a to na můstku s kritickým bodem osmnáct metrů. Ve startovní listině se objevil bratr jednoho z našich skokanů Antonína Hájka Matěj. Ten nebyl se svým vystoupením příliš spokojen, v Kozlovicích skončil devátý a v celkovém pořadí na sedmém místě.

Celkovým vítězem mezi nejstaršími hráči se stal polák Pavel Wąsek. Nejlepším českým skokanem pak byl Robert Szymeczek z TJ Třinec. Před posledním závodem turné byl na druhém místě v celkovém pořadí, v Kozlovicích skončil až dvanáctý a klesl tak o jednu příčku na konečné třetí místo. Druhý skončil v celkovém pořadí Polák Bartosz Czyź. Nejlepší dívkou na turné se stala Simona Weilichová z Liberce.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)