Ostravská koupaliště

Počátek července hodnotí meteorologové jako teplotně nadprůměrný. Počasí si pochvalují hlavně provozovatelé koupališť. Do pěti ostravských vodních areálů, které provozuje městská společnost Sareza, dorazilo o prvním prázdninovém víkendu více než 20 tisíc návštěvníků.

Provozovatelé koupališť lákají především na kvalitní čistou vodu a vyhovující teplotu. Celkem devadesát miliónů litrů pitné vody se kontroluje několikrát denně. A teplota v současné době je 24 stupňů Celsia. Takže ideální ke koupání.Dětské a neplavecké bazény jsou čištěny nepřetržitě, tzn. 24 hodin denně, a některé jsou vyhřívány až na 28 stupňů Celsia.

V areálech i na atrakce pro dospělé. Nechybí wellnes, masáže a nabídka sportu.  Návštěvníci si mohou zahrát fotbal i jednoduché sporty jako je badminton, stolní tenis, beach volejbal, šipky a minigolf.

Velký nápor návštěvníku očekávají provozovatelé během následujících 4 dnů, kdy lidé využijí státního svátku a udělají si prodloužený víkend.  Podle meteorologů bude od čtvrtku až do neděle převládat velmi teplé počasí, teploty v maximech dosáhnou na 30-33 stupňů, avšak odpoledne a večer se budou vytvářet přeháňky i bouřky. 

Reportáž Lucie Křížkové (zdroj: ČT24)

Za hezkého počasí je na ostravských koupalištích otevřeno od devíti ráno až do sedmi do večera. Celodenní vstupné pro dospělého se na koupalištích v MS kraji pohybuje od 70 do 110 korun. Děti do šesti let mají často vstup zdarma.