Olomoučtí Skokani nebudou hrát play-off

Olomouc - Olomoučtí Skokani nezvládli poslední dvě domácí utkání základní části letošní baseballové extraligy. Úřadujícím mistrům Technice Brno podlehli 0:8 a 4:6 a už před posledními dvěma zápasy definitivně ztratili naději na postup do play-off.

Skokani proti Technice zakončili sérii pěti zápasů během pěti dnů, a ve všech hráli proti soupeřům z úplného čela tabulky. V tom posledním ovšem byli mistrům velmi důstojným soupeřem. Pálkaře Techniky držel zkrátka nadhazovač Jakub Černík a ve čtvrté směně po doběhu Jakuba Vojáka hanáci vyrovnali na 1:1. V té další však hosté kontrovali třemi body a další dva přidali Střítecký a Mráz ve směně sedmé. Ani za stavu 2:6 Skokani nerezignovali, na domácí metu ještě doběhli znovu Voják a Poledna, víc než snížit na konečných 4:6 už ale nestihli. „Škoda, že kluci, co normálně hrají zákroky, dnes neměli nejlepší den, bylo tam nějakých asi šest chyb, co rozhodly, jelikož jsme měli víc odpalů,“ litoval olomoucký nadhazovač Jakub Černík.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Skokany po letní přestávce čekají zápasy v dolní polovině tabulky. Cíl mají jediný, po roce uniknout baráži o udržení v soutěži. „Ten tým potřebuje ještě rok, možná dva, kdy ti mladí kluci budou zkušenější a dokážou se porvat s těžkými zápasy a vyhrávat důležitější zápasy, to play-off si myslím, že je hratelné,“ věří hrající trenér Skokanů Jakub Voják.