Na Fifejdách můžou lidé opět klidně spát

Ostrava - Lidé na ostravském sídlišti Fifejdy můžou opět v klidu spát. Noční výjezdy nákladních aut, která na místní skládku dovážela stavební suť, skončily. Společnost Ostravské komunikace, které pozemek patří, nechala na základě množících se stížností občanů místo zkontrolovat. Firmě, která navážky prováděla, výjezdy v noci ihned zakázala.

Tuny stavební suti už brzy poslouží k zarovnání terénu, na kterém vyroste nová obchodní hala. Dovážení odpadu ale stálo obyvatele sídliště řadu bezesných nocí. Podle místních tady první nákladní auta přijížděla v deset večer, ta poslední odjížděla až nad ránem. Lidem došla trpělivost a začali si stěžovat: na radnici, na hygieně i na policii. „Městská policie prováděla měření hladiny hluku v dané oblasti, a protože byly zjištěny překročené hladiny, tak samozřejmě byla kontaktována příslušná firma,“ potvrdila mluvčí MPO Dana Klišová.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

Teď už mají místní klid. Tatrovky můžou na silnici jen za bílého dne. Takové je rozhodnutí Ostravských komunikací, které část skládky firmě pronajaly. „Souhlas s tím, že má navážet v noci, tady nebyl. Naopak, ve smluvním vyjednání to mají vlastně zakázáno,“ uvedl interní auditor Ostravských komunikací Vlastimil Bulawa. Lidem ale vadí i velká prašnost ze skládky. I tento problém má firma za úkol vyřešit. Navozený materiál musí pravidelně kropit.