Olomoucká hodinovka v chůzi byla pro vítěze tréninkem na ME veteránů

Olomouc - V Olomouci proběhl další ročník hodinovky v chůzi. V olympijském roce ale závod vynechali téměř všechny české a slovenské špičky. Ve výsledku tak na olomouckém atletickém stadionu závodilo jen patnáct borců.

V hubeném startovním poli byli pouze dva muži, kteří mohli pomýšlet na vítězství. Český mistr republiky na padesát kilometrů minulých dvou let Jakub Zajíc a slovenský veterán Zdeno Medera. Oba dva se od prvních metrů střídali ve vedení, v polovině závodu ovšem třiadvacetiletý borec Hvězdy Pardubice začal vadnout a v závěru chybělo jen pár desítek metrů k tomu, aby ho jeho slovenský soupeř o jedno kolo došel. Zdeno Medera zvítězil s výkonem12 kilometrůa221 metrů.

Zdeno Medera se do Česka v krátké době podívá znovu. V těchto týdnech totiž ladí formu na srpnové mistrovství Evropy veteránů v Hrádku nad Nisou a ani odtud by nechtěl odjet s prázdnou. „Chystám se tam a toto jsem bral víceméně jako takový trénink. Chtěl bych medaili. Na pět kilometrů a na dvacítce uvidíme,“ svěřil se.