Hlučín: Český pohár v dálkovém plavání

Hlučín - Na hlučínské štěrkovně se uskutečnil český pohár v dálkovém plavání. Na závodníky čekaly dvě trasy. První den museli plavci zdolat desetikilometrovou trať, druhý den je čekala poloviční vzdálenost.

Mužům na hlučínském jezeře dominoval Karel Baloun z brněnské Komety, kterému se podařilo vyhrát oba závody. Zejména ten druhý na pět kilometrů mu dal hodně zabrat. Důvod byl zřejmý. Nepříliš vlídné počasí udělalo z hladiny jezera malé moře a plavci se museli kromě soupeřů prát i s větrem a nepříjemnými vlnami.

Karel Baloun ani s těmito dvěma vítězstvími nemůže zaútočit na vítězství v českém poháru. O první místo si to rozdají v následujících závodech Matěj Kozubek z Bohemians Praha a krnovský Michael Mruzek. Ten aktuálně vede průběžné hodnocení. V Hlučíně doplaval dvakrát na šestém místě v těsném závěsu právě za Matějem Kozubkem.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)

Daleko napínavější bude souboj v ženské kategorii, kde o vítězství v českém poháru mohou usilovat ještě tři ženy. V Hlučíně absentující Magda Okurková, Silvie Rybářová, která vyhrála desetikilometrový závod a pětku vynechala a také Lenka Štěrbová. Ta doplavala na desetikilometrové trati druhá a na pětikilometrové první. I ona po vítězství přiznala, že největším soupeřem ji tentokrát byly podmínky, jež připravila příroda.