Ostravské basketbalistky budou hrát slovenskou extraligu

Ostrava - Ostravské basketbalistky budou v příští sezoně nastupovat ve slovenské extralize. Tým zároveň zůstane v první české lize, a bude tedy hrát obě soutěže současně. Ostravský klub bere svou účast mezi slovenskou elitou jako velkou výzvu.

Slovenská extraliga – příležitost, kterou nyní dostaly hráčky SBŠ Ostrava. Pro talentované basketbalistky to znamená především možnost získat drahocenné zkušenosti v nejvyšší soutěži. „Ambice máme takové, že se na Slovensko jdeme spíše učit než hrát,“ říká hráčka SBŠ Ostrava Tereza Sedláčková.

„Naše děvčata v průběhu minulého roku výrazně výkonnostně stoupla nahoru a chceme zvyšovat tu jejich výkonnost tak, abychom se třeba za rok pokusili o postup i do české extraligy,“ dodává předseda klubu Kamil Havrlant. Basketbalistky budou hrát dvě soutěže zároveň – kromě slovenské extraligy i českou první ligu.

Reportáž Tomáše Sirého (zdroj: ČT24)

Družstvo, kterému se v minulé sezóně dařilo, o nákupech posil zatím neuvažuje. Do nejvyšší slovenské ligy tak vstupuje ostravský tým pouze s odchovankyněmi. „My si myslíme, že tady ty holky jsou kvalitní, jsou talentované, takže jim chceme dát prostor se prosadit v tom vrcholovém sportu,“ řekl Kamil Havrlant. Klub si na Slovensku klade za cíl udržet se minimálně v polovině tabulky. Hráčky SBŠ Ostrava nový ročník slovenské nejvyšší ligy rozehrají 22. září. V úvodním zápase se utkají s vicemistrem loňské basketbalové sezóny, Ružomberokem.