O mistrovské tituly v minigolfu se bojovalo v Olomouci

Olomouc - Nejúspěšnější juniorský hráč minigolfu je z Olomouce. 18letý Pavel Gerža získal titul mistra republiky na domácím hřišti. V kategorii mužů se z vítězství radoval Josef Vozár z Prahy.

S minigolfem začal Pavel Gerža v 8 letech. Od té doby sbírá jeden úspěch za druhým. Student obchodní akademie hraje za hanácký klub MGC Olomouc. Přiznal, že k vítězství mu pomohl nejen trénink, ale i domácí prostředí. „Znalost vlastního hřiště je důležitá, tady se to ukázalo,“ potvrdil vítěz v kategorii juniorů.

45letý Josef Vozár zvítězil v kategorii mužů až v nervy drásajícím rozstřelu. S ostatními třemi soupeři hrál takzvanou rychlou smrt. Vymodlené prvenství oslavil doslova výbuchem radosti. Hráči sportovního klubu Tempo Praha na olomouckém hřišti přeje štěstí. V roce 2002 tady vyhrál titul vicemistra. Získat první místo kategorii mužů mohl letos už naposledy – příští rok zamíří do kategorie seniorů. „Pomohlo mi, že jsem byl vylosovaný jako jednička. Když se mi to tam povedlo posadit, tak ti ostatní byli nervózní a museli zklamat,“ myslí si nový šampión.

První ženou minigolfového klání se stala 22letá Jana Nakládalová z Brna. Nejlépe si poradila s 22 soupeřkami i filcovým a eternitovým povrchem. „Já jsem na to do poslední dráhy nemyslela. Pro nás byl důležitý ten souboj týmů a až po posední dráze jsem se dozvěděla, že jsem vyhrála,“ říká skromně.