Dostihový den v Albertovci

Albertovec - Už po 28. se na dostihovém závodišti v Albertovci konal tradiční dostihový den. Pořadatelé připravili pro několik tisícovek návštěvníků osm kvalitně obsazených dostihů a také bohatý doprovodný program.

V rámci doprovodného programu se divákům křtem nové knihy připomněla jedna z legend albertovské stáje – grošovatý bělouš Amant Gris, překážkový kůň roku 2008, který nyní tráví v albertovských stájích zasloužený důchod.

Hlavní pozornost diváků byla ovšem soustředěna na hlavní dostih dne – steeplechase 1. kategorie na pět tisíc metrů. Z původně přihlášených 9 koní se nakonec na startu objevilo jen šest, ale nechyběli mezi nimi největší favorité, kteří jsou nyní v plné přípravě na Velkou Pardubickou – Tomis a především Valdemoso pod zkušeným žokejem Dušanem Andresem. Krátce po startu nebezpečně padla na jednoduché překážce Heater, kůň i žokej zůstali naštěstí nezraněni, ale dostih dokončila jen pětice koní. Ve strhujícím závěru měl na tvrdém povrchu nejvíce sil Valdemoso. Pro něj to znamenalo již třetí vítězství v albertovské steeplechase a důkaz, že osmiletý koník z ostravské stáje je ve skvělé formě.

Reportáž Ladislava Lhotského (zdroj: ČT24)