V Petrovicích nejlepší Michek a Smitka

Petrovice - V šestém závodu mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu zvítězili závodníci Martin Michek a Petr Smitka. Michek vyhrál kategorii MX3, Smitka byl nejlepší v kategorii MX2. Závod probíhal v neděli v Petrovicích na Karvinsku.

Ze závodů mistrovství světa ostřílený Petr Smitka na své Kawasaki ovládl obě finálové jízdy kategorie MX2. V průběžném pořadí mezinárodního českého šampionátu je však s 248 body první Marek Sukup, který první jízdu nedokončil a ve druhé dojel druhý právě za vítězným Sitkou. I to stačilo Sukupovi k tomu, aby navýšil svůj bodový náskok, druhý muž celkového pořadí šampionátu Milan Špičák totiž v Petrovicích získal o dva body méně. Průběžně třetí je Maďar Szvoboda, který si ve finálových jízdách zapsal druhé a třetí místo.

Fantastický souboj předvedli v kategorii MX3 oba velcí favorité, Francouz Florent Richier na Kawasaki a Martin Michek na KTM. Richier zvítězil v první jízdě před Michkem a v té druhé si oba motokrosaři pořadí prohodili, přestože Michkovi nevyšel úplně start. Martin Michek v Petrovicích získal stejně jako Francouz Florent Richier do průběžného pořadí 47 bodů a upevnil si vedení v šampionátu. Druhý Petr Bartoš získal o sedm bodů méně. Florent Richier figuruje na třetím místě průběžné klasifikace.

Reportáž Dana Šumbery (zdroj: ČT24)