Světlíkova Dolní oblast zažila malý rockový festival

Ostrava - Deset hodin tvrdého rocku pod vysokými pecemi. To byla Rocková Ostrava. Je to nový, zatím jednodenní festival v Dolní oblasti Vítkovice, ve které měl letos premiéru i Colours of Ostrava. Rockové kapely přilákaly kolem deseti tisíc lidí.

Mladé kapely Willow lake a The Pant střídaly na pódiu revivaly Judas Priest a Whitesnake, pak nastoupily domácí formace jako Škvor, Alkehol a Citron. Hlavní hvězdou byla však skupina Kabát.

„Myslíme si, že Ostrava má k rockové hudbě velmi blízko. A tady to prostředí k takové hudbě přímo vybízí. Tak nějak tento projekt vznikl. Myslíme si, že by se na tom dala založit nová tradice,“ uvedl organizátor festivalu Rostislav Horáček.

Reportáž Petry Sasínové (zdroj: ČT24)

Zpěvák populární skupiny Kabát Josef Vojtek si to myslí také. „Hromady železa a hromady dobré muziky, to k sobě jde. Je to první ročník, tak snad se povede a budou další. Moc bych si to přál, protože rockových festivalů je u nás velmi málo,“ řekl Vojtek.

Ostravská rocková legenda Citron, která funguje pětatřicet let, si zahrála ve svém městě po dlouhé době a se staronovým zpěvákem Fany Michalíkem.

„Sešlo se hodně lidí, je tamy moc dobrá atmosféra. Jsme rádi, že jsme si mohli zahrát na tomto novém místě a před takovým perfektním fórem,“ řekl baskytarista skupiny Citron Václav Vlasák.

Organizátoři už nyní dávají dohromady seznam kapel pro Rockovou Ostravu číslo 2. „Myslím si, že jsou tady předpoklady k tomu, aby se Ostrava stala baštou rocku,“ prohlásil organizátor Horáček.