Omlazená Jihlava ideální sestavu zatím hledá

Jihlava – Výsledky z přípravných zápasů zatím fanoušky jihlavských hokejistů příliš potěšit nemohly. Dukla dokázala zvítězit pouze v jediném duelu nad Pískem. Loňský semifinalista první ligy má ale opět vysoké ambice, stejné umístění jako v uplynulé sezóně chce minimálně zopakovat.

Velká porce zkušeností odešla z jihlavského kádru společně s Rostislavem Malenou a Alešem Padělkem. První jmenovaný zamířil do Třebíče, Padělka si zpět stáhla Mladá Boleslav. „Samozřejmě, že tito hráči budou chybět. Dopadlo to, jak to dopadlo, a nelze se na to ohlížet,“ odmítá alibismus trenér Petr Vlk.

Dukla vstoupí do nové sezóny s jednou z nejmladších brankářských dvojic v první lize. K pozici jedničky má zatím nejblíže Filip Novotný hostující na Vysočině z pražské Sparty. Na svou šanci číhá i teprve devatenáctiletý David Rittich – vloni nejvytíženější gólman juniorské extraligy.

Rozhovor s trenérem Petrem Vlkem (zdroj: ČT24)

Hostování do Dukly opět zavedlo i Romana Maliníka z Vítkovic. Dravý útočník je přesvědčen, že tým by letos uspět měl. „Moc se těším, myslím, že družstvo je dobré, a proto bude dobrá i sezóna,“ věří útočník, který má za sebou i dvouletou zkušenost v zámořské juniorce.

Fanoušci nejúspěšnějšího týmu české hokejové historie se možná dočkají i dvou exotických posil. S Duklou se zatím připravují dva mladí slovinští obránci Matić Podlipnik a Miha Štebih. Ti na Vysočinu přišli z rakouského Salzburgu. „Zatím jsme sestavu ještě nezužovali, jsme ve fázi hledání. Máme tady na zkoušku hodně mladých kluků, tak mají šanci se ukázat,“ vysvětlil trenér Vlk.