Slovácká ligová premiéra čeká Habance doma s Teplicemi

Uherské Hradiště – V pátém ligovém kole se na lavičku fotbalistů Slovácka poprvé postaví nový trenér Svatopluk Habanec. K vyšším ligovým příčkám má pozvednout tým, který ve čtyřech letošních zápasech získal pouze jediný bod.

Vloni si Miroslav Soukup vysloužil sedmým místem v lize uznání fanoušků i vedení 1. FC Slovácko. Tři porážky v prvních třech kolech ale v novém ročníku stačily k tomu, aby si balil kufry. Na jeho místo proti Teplicím usedne Svatopluk Habanec, který má ovšem za sebou stejně mizerný start s Ústím nad Labem o soutěž níže.

Rok v první lize Habanec v minulosti už právě s Ústím nad Labem strávil. Angažmá na jihovýchodě Moravy ale vnímá jako větší výzvu. „Beru to jako velkou šanci, za kterou jsem rád. Jdu do klubu, kde je výborné zázemí a dobré podmínky k práci,“ váží si příležitosti nový kouč.

Rozhovor s novým trenérem Svatoplukem Habancem (zdroj: ČT24)

Zemětřesení se v kádru zatím nechystá. Slovácko má podle Habance dost dobrých hráčů na lepší umístění, než je současné šestnácté místo. „Chtěli jsme trenéra, který dokáže družstvo hlavně namotivovat. Pan Habanec byl naší první volbou,“ vysvětlil šéf klubu Vladimír Krejčí.

Mírné zlepšení naznačila už remíza na Dukle, kde Slovácko dokázalo ve druhém poločase získat zpět alespoň bod ze zdánlivě ztraceného zápasu. V tomto utkání vedl tým asistent Jiří Dekař, který pravou rukou hlavního trenéra zůstane i za Habancova působení.

Tří bodů by se fanoušci rádi dočkali už v premiérovém Habancově zápasu doma proti Teplicím. Ty trápí nízká produktivita, když zatím dokázaly vstřelit pouhé dva góly. Slovácko naopak už devětkrát inkasovalo a bude tak zajímavé sledovat, který z týmů ve vzájemném měření nepříznivou bilanci zlomí.