Policisté se zaměřili na řidiče autobusů a kamionů

Frýdek-Místek - Na řidiče autobusů se odpoledne zaměřili dopravní policisté a celníci. Na silnici z Frýdlantu nad Ostravicí do Frýdku-Místku až do večera kontrolují jak alkohol v dechu, tak i doklady k vozidlům, technický stav či dodržování přestávek. Zastavují ale také kamiony.

Policisté spolu s celníky zahájili dopravní kontroly dvě hodiny po poledni na odpočívadle na silnici z Frýdlantu nad Ostravicí do Frýdku-Místku. Primární cíl: autobusy, jejich technický stav a také správná pohoda řidičů včetně dodržování povinných přestávek. Policisté ale zastavili také několik kamionů. „Pokud mají policisté podezření ze spáchání přestupku, samozřejmě zastaví také řidiče nákladních automobilů nebo řidiče osobních automobilů nebo motocyklů,“ uvedla mluvčí Policie ČR MS kraje Daniela Vlčková. Podle zastavených řidičů takové kontroly potřebné jsou. Přiznávají ale, že řidič v pozici zaměstnance má jen malou možnost ovlivnit technický stav svěřeného auta nebo dobu jízdy.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)

Poslední větší kontrolu autobusů a kamionů spustili policisté na konci července na území celého kraje. Během jednoho týdne zjistili porušení předpisů u 85 řidičů převážně nákladních aut. Pokuty tehdy překročily 90 tisíc korun. Po první hodině dnešní kontroly řidičům žádný peněžitý trest neudělili. Policisté budou spolu s celníky kontrolovat autobusy a nákladní automobily zhruba do osmé hodiny večerní.