V Přerově se jel sedmý závod ME v autokrosu

Přerov - Přerov hostil sedmý závod mistrovství Evropy v autokrosu. Na domácí trati vybojovali umístění na stupních vítězů i Češi. V kategorii Touring Autokross udržel průběžné vedení v seriálu díky druhému místu Václav Fejfar a v královské kategorii Superbuggy dojel za suverénem Stubbem z Německa na stříbrné pozici Petr Turek.

Němec Berndt Stubbe jako by byl letos k neporažení. Marně se o překonání obhájce titulu snaží jak Petr Bartoš, tak také Petr Turek, kterému se to povedlo alespoň v jedné z rozjížděk. Finále však bylo o něčem jiném. Stubbe do něj vyrazil jako tradičně s velkým odhodláním, hned po startu si poradil s Petrem Bartošem a tím pro něj závodění se soupeři v podstatě skončilo. Stubbe začal zbytku pole ujíždět a mířil za pátým zlatým věncem této sezony.

Za Němcem se však rozhořel lítý boj o další pořadí na stupních vítězů a nechyběla ani jedna dramatická událost, když se se svou buginou přetočil Petr Bartoš a úplně vyhnout se mu nedokázal Petr Turek, který ale krizový moment zázračně ustál a na druhém místě se také on odpoutal dalším jezdcům. Jasným vítězem se nakonec stal už dvojnásobný mistr světa Bernt Stubbe, kterému k třetímu titulu chybí jen krůček. Nejlepší umístění v sezoně si připsal druhý Petr Turek, který si upevnil průběžně stříbrnou pozici. Osmý z devíti závodů mistrovství Evropy se koná příští víkend ve Francii.

Reportáž Davida Knebla (zdroj: ČT24)