Maďarská divačka utrpěla zranění při nehodě na Barum Rally

Zlín - Doprovodný závod historických vozidel na Barum Rally ve Zlíně poznamenala nehoda maďarské posádky ve složení Attila Notheisz a Attila Zoltán, která ve čtvrté rychlostní zkoušce ve Slušovicích vyletěla s autem mimo trať a zranila šestadvacetiletou maďarskou divačku. Ta leží v nemocnici s naraženým bokem, podezření na zranění pánve se nepotvrdilo.

Posádka vozu Lancia Delta HF Integrale při nehodě nejprve nabourala do prodejního stánku a poté porazila divačku, která stála u něj. „Řidič uvedl, že se mu zablokovala kola,“ řekl mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Podle mluvčího krajské záchranky Petra Olšana byla žena s podezřením na poranění pánve a břicha převezena do zlínské krajské nemocnice. „Měla naražený bok. Zranění pánve se naštěstí nepotvrdilo, přesto zůstala na pozorování v nemocnici,“ řekl hlavní lékař rallye Lubomír Nečas. 

No comment: Nehoda na Barum Rally (zdroj: ČT24)

Dnešní nehoda byla druhým zraněním diváka při této rallye. V pátek večer byl do nemocnice odvezen fanoušek, jenž při úvodní městské rychlostní zkoušce ve Zlíně spadl ze střechy, na níž soutěž sledoval. Utrpěl lehčí zranění.

Zdravotníci zasahovali i u havárie jednoho ze soutěžních vozů na rychlostní zkoušce Pindula. „Česká posádka narazila do stromu. Řidič Miroslav Fišer byl s lehkým otřesem mozku také převezen do nemocnice,“ doplnil Nečas.