Na nebezpečném úseku nasadila policie rychlé passaty

Brno – Slunečné počasí přimělo řadu řidičů aut a motorek vydat se na nedělní výlet. Mnozí z nich projížděli i hlavním tahem mezi Brnem a Uherským Hradištěm. Tento úsek je podle policistů problematický. Proto tam dnes kromě řidičů zamířila i hlídka dopravních policistů.

Řidiče porušující rychlost policisté v neděli dohonili snadno. Poprvé totiž v těchto místech použili i policejní passaty. A o práci rozhodně neměli nouzi. Výčet prohřešků byl rozmanitý. Za rychlou jízdu rozdali dvaceti lidem pokuty za více než osmnáct tisíc korun. Ještě o pět lidí více jelo bez pásů. Tři řidiči dostali pokutu za technický stav jejich vozidel a stejný počet za používání mobilních telefonů při řízení.

Policie kontrolovala řidiče v super rychlých passatech (zdroj: ČT24)

„Hlavní tah Brno – Uherské Hradiště je samozřejmě rizikovým úsekem. Pohybuje se zde spousta řidičů. Je to tah mezinárodní dopravy,“ uvedla policejní mluvčí Iva Šebková. Letos už policisté na tomto úseku řešili šestačtyřicet nehod. Poslední minulý týden. Střetl se tady autobus s osobním autem.

Ačkoliv policejní passat dokáže jet až 290 kilometrů v hodině, tuto rychlost dnes policisté nemuseli využít. Mezi řidiči je totiž tato verze passatu už důvěrně známá a většina z nich okamžitě sundala nohu z plynu.