Čelko znovu vyhrál olomoucký běh do schodů

Olomouc - Před pěti lety se v Olomouci zrodil seriál běhů do výškových budov Run Up. Úplně první ročník tehdy vyhrál slovenský atlet Tomáš Čelko. Letos se v Olomouci závodilo už pošesté a to s rekordní účastí více než tří set běžců, vítěz byl ovšem stejný jako před lety.

Tomáš Čelko v Olomouci bydlí a 18 pater Regionálního centra zná jako své tretry. Při svých šesti startech tady skončil nejhůř druhý. Letos vyhrál už popáté, když ke zdolání 71metrové budovy potřeboval rovnou minutu a 53 vteřin. „Bylo to těžké, dnes se mi to finále běželo strašně špatně. Rozběh byl výborný, nevím. Měl jsem tuhé nohy, asi jsem moc dlouho vozil v kočárku malého mezi rozběhem a finále. Rozcvičený jsem byl, všechno dobré a čas byl o šest sekund pomalejší než před rokem. Ale jsem první, jsem spokojený,“ zhodnotil svůj výkon.

Tomáš Čelko nesbírá úspěchy pouze v Olomouci. Jeho hlavní disciplínou je sice čtyřstovka překážek, v posledních letech se ale pravidelně účastní závodů světového poháru v běhu do věží, kde mu v celkové klasifikaci patří výborné třetí místo.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)