AVÍZO: Loutkové prohlídky na zámku v Mníšku pod Brdy

Na zámku v Mníšku pod Brdy se v neděli 23. září uskuteční Loutkové prohlídky, které dětským návštěníkům představí řadu pohádkových bytostí. Prohlídky se konají v 11,30, ve 12,30, ve 13,40, ve 14,30 a v 15,30 hodin.

Na zámku Mníšku nedaleko Prahy se usídlily pohádkové bytosti. A to nejen čert a ježibaba, ale také vodník, víly, princ s princeznou nebo pan král. Nastěhovaly se do hostinských pokojů a čekají, až je přijdete navštívit. Zvou všechny děti a jejich rodiče na dětskou prohlídku soukromých komnat posledních obyvatel Mníšku. 

Prohlídky jsou výkladem přizpůsobené dětem od 3 do 9 let a paní průvodkyně – zámecká čertice - vypráví tak, aby se jim u nás líbilo. Provede vás pokoji posledního pana barona a paní hraběnky, které jsou zařízené tak, jako kdyby je jejich obyvatelé jen na chvíli opustili. V koupelnách měli vany s teplou vodou, splachovací toalety, šatny byly plné šatů a bot, dětský pokojíček zase přeplněný hračkami malých aristokratů. Uvidíte starý fén na vlasy nebo masážní strojek, staré panenky v námořnických oblečcích nebo domeček pro panenky. A na závěr vstoupíte do pohádky. Čekají vás velké loutky, pohádkové bytosti ze zámku i z podzámčí, které všechny mají spojitost s Mníškem a jeho historií.

Marie Charvátová, Mníšek pod Brdy