Muzikál Funny Girl ověnčený cenami Tony oslní i diváky v Brně

Brno – Z ošklivého káčátka se navzdory nepřízni osudu stane zářící divadelní hvězdou. Muzikál o talentované Fanny Briceové, kterou poprvé na divadle i ve filmu ztvárnila Barbra Streisandová, se představí i na prknech Městského divadla v Brně. Funny Girl má premiéru v sobotu večer.

Fanny je prostě Fanny – potrhlá a umanutá při své cestě na prkna, která znamenají svět. „Prochází různými fázemi – začíná jako ztřeštěná holka, která ale opravdu moc dobře ví, po čem touží. Díky své ztřeštěnosti a svéhlavosti okouzlí ředitele divadel i svoji lásku. Poté přichází fáze, kdy není tak šťastná. Nevychází jí všechno tak, jak si představovala. Ta závěrečná fáze je poměrně smutná, až tragická,“ popsala svoji roli představitelka Fanny herečka Hana Holišová. Zklamání přichází v podobě toho, koho Fanny nejvíc miluje – manžela, jenž propadl hazardním hrám.

NO COMMENT: Slavný muzikál Funny Girl v Brně (zdroj: ČT24)

Slavný americký muzikál měl na Broadwayi premiéru už v roce 1964 a okamžitě si získal srdce diváků. Funny Girl také získala několik ocenění Tony. Do paměti se dílo všem vepsalo díky stejnojmennému filmu z roku 1968, v němž titulní role ztvárnili Barbra Streisandová a Omar Sharif. Za tuto roli herečka získala Oscara. „Je to úžasný příběh pro divadlo a skvělá je také hudba. Lidé ty písně milují i díky filmu, ve kterém ztvárnila hlavní roli Barbra Streisandová. Hudba není stará, má energii a dobré aranžmá,“ vysvětlil režisér Pavel Fieber.

„Já jsem nikdy neměla vytoužené role, ale musím říct, že Funny Girl patří určitě k rolím, které si velmi ráda zahraju. Je to krásná role,“ dodala Holišová.