Zbrojovka v souboji nováčků rozdrtila Jihlavu

Brno – Sedm prvoligových kol držela neporazitelnost Vysočina Jihlava. Až v tom osmém, v duelu letošních nováčků, výhrou 5:1 sérii přetrhlo Brno. Dva góly si shodně připsali kapitán Petr Švancara a čerstvá posila Michal Škoda.

Dva dvojúdery dvou útočných Š zařídily brněnskou výhru. Už v osmé minutě vysunul Švancaru pohledným pasem Zavadil a brněnský kapitán Blažka mazácky přehodil. O šest minut později se hlavičkou po centru Lutonského brněnským fanouškům gólově představil Michal Škoda, který dorazil před uzávěrkou přestupů z Bohemians.

Jihlava vykřesala šanci na zvrat až po změně stran. V 53. minutě to nemohl obstarat nikdo jiný než Stanislav Tecl, sedmigólový objev letošní sezóny, který přesně usměrnil obtížný centr.

Studio fotbal

Nově sestavený brněnský útok ale žádné drama nepřipustil. Tvůrce hry Zavadil si zopakoval spolupráci se Švancarou a brněnský útočník se nemýlil. Michal Škoda nechtěl zůstat pozadu a opět hlavou vedení o tři minuty později potvrdil.

Skóre gólem na 5:1 definitivně uzavřel dvě minuty před koncem hlavou Luděk Pernica, který k výbornému výkonu v obraně brněnského celku přidal i zaslouženou gólovou tečku.

Trenér Čuhel mohl být po zápase spokojený jak se třemi body, tak i s potencí nového útočného dua. Výkony Brna jsou ale letos jak na houpačce a v příštím kole tak Zbrojovka bude muset vzepětí potvrdit v Olomouci.

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 5:1 (2:0)

Branky: 8. a 56. Švancara, 14. a 59. Škoda, 87. Pernica - 53. Tecl.

Rozhodčí: Franěk - J. Paták, Kříž. ŽK: Husár, Král - Jungr, Josl, Kučera. Diváci: 5502.

Brno: Petr - Král, Brabec, Pernica, Husár - P. Mezlík (89. Sus), Zavadil, Šoljič, Lutonský - Škoda (78. Glaser), Švancara (85. Halaška). Trenér: Čuhel.

Jihlava: Blažek - Karlík, Tlustý, Šourek, Josl (83. Gavrič) - Masopust (59. Mešanovič), Koloušek, Rada (46. Kučera), Jungr, Vaculík - Tecl. Trenér: Komňacký.