Michal Viewegh prezentuje v Ostravě svou novou knihu

Ostrava – Ostravou se dnes prochází nejprodávanější český spisovatel Michal Viewegh. V podvečer bude podepisovat v knihkupectví Knihy Dobrovský v Nové Karolině svou nejnovější knihu s názvem Mráz přichází z hradu.

„K postavám tohoto nemilosrdně sarkastického románu patří Václav Klaus, Bohuslav Sobotka, Roman Janoušek, Petr Nečas, Livie Klausová a mnoho dalších známých lidí,“ uvedl mluvčí centra Forum Nová Karolina Pavel Sobol.

Mráz přichází z hradu je volným pokračováním knihy Mafie v Praze. „Byl-li bestseller Mafie v Praze označen za třaskavou knihu o politickém bahně, pak Mráz přichází z hradu je výbušnou směsí, schopnou podstatně rozsáhlejší exploze. Autor se odvážně pohybuje na nejzazší hranici svobody slova a před očima čtenáře vytváří napínavou a zábavnou koláž, která je navzdory vší nadsázce nebezpečně pravdivým obrazem současného Česka,“ řekl Sobol.

Letos padesátiletý spisovatel a publicista se asi nejvíce zapsal do povědomí českého národa autobiografickým románem z roku 1992 Báječná léta po psa, který má svou zdařilou filmovou verzi z roku 1997 s Libuší Šafránkovou a Ondřejem Vetchým v hlavních rolích. I některé další jeho romány byly zfilmovány.