ČT Ostrava hledá ne-herce do připravovaného celovečerního filmu

Česká televize, Tvůrčí producentská skupina multižánrové tvorby Kateřiny Ondřejkové, vyhlašuje konkurz na hlavní a vedlejší role do celovečerního filmu Cesta ven.

Pro natáčení celovečerního hraného filmu Cesta ven, v režii Petra Václava, hledáme:

1. ne-herečky ve věku od 17 do 25 let (světlovlasé typy)

2. romského muže do hlavní role ve věku od 22 do 33 let

3. romské ženy ve věku od 20 do 30 let

4. romské muže ve věku od 45 do 60 let 

Cesta ven vypráví současný příběh mladého romského páru Žanety a Davida, kteří vychovávají malé dítě.  Jejich snaha žít slušně a hlavně důstojně naráží ale na mantinely tzv. romské sociální pasti, jako je rasismus, vyloučení z normálních příležitostí, jak získat legální práci, chybějící potřebná kvalifikace, obtížná komunikace s úřady, dluhy, předsudky většinové české společnosti. David chce zachránit rodinu i za cenu spáchání zločinu. Naštěstí Žaneta v sobě najde sílu vzdorovat nepříznivé situaci jinak. Překoná dvojice existenční problémy, které začínají rozkládat i jejich samotný vztah? Má pro ně smysl i nadále ctít vlastní hodnoty a rodové tradice? Bude pro ně jejich útěk ještě vůbec nějakou nadějí? 

Zájemci se mohou dostavit ve dnech 30. a 31. října 2012 v čase od 9,00 do 18,00 hodin na hlavní vrátnici České televize, na ul. Dvořákova 18 v Ostravě. Kontaktní osobou je paní Ljuba Pašková.