Všechny barvy duhy pošesté

Šestý ročníku koncertu Všechny barvy duhy rozzáří hlediště i jeviště ostravského Divadla Antonína Dvořáka v pondělí 22. října 2012 v 18.00 hodin. S finanční podporou statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje pořádá tento koncert ostravský Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením ve spolupráci s Národním divadlem moravskoslezským a Lidovou konzervatoří a Múzickou školou v Ostravě. Partnerem koncertu je opět Generální konzulát Polské republiky v Ostravě.

Hlavními aktéry koncertu jsou lidé se zdravotním postižením, pro něž je vzhledem k jejich handicapu většinou obtížné zapojovat se do běžného uměleckého života. Patří mezi ně klienti pořádající organizace, ostravského Čtyřlístku, žáci Múzické školy v Ostravě, členové občanského sdružení Bílá holubice, kteří představí část svého nového tanečního projektu Duha na originální hudbu Michala Sedláčka. Letos se připojí jako zahraniční host také vítězka polského soutěžního festivalu Zaczarowana Piosenka, Patrycja Nocuń z Bielavy.

Koncerty Všechny barvy duhy každoročně nabízejí handicapovaným lidem příležitost veřejně vystupovat na profesionální divadelní scéně s veškerým potřebným zázemím. A nejen to. Mohou si ověřit svůj talent vedle profesionálních (i neprofesionálních) zpěváků, muzikantů nebo tanečníků, kteří jsou pravidelnými hosty těchto koncertů.

V letošním koncertu Všechny barvy duhy účinkuje více než 160 dětí a dospělých, lidí se zdravotním postižením i těch, kteří se mohou těšit plnému zdraví. K pozitivům tohoto projektu patří skutečnost, že na jevišti se všechny nerovnosti stírají a potlesk diváků vždy patří po zásluze všem účinkujícím bez rozdílu, neboť každý z nich vydává ze sebe to nejlepší.

Chcete-li je podpořit, přijďte se na tento koncert podívat. Radost všech aktérů bude o to větší.