Olomoučtí Skokani slaví záchranu v extralize

Olomouc - Olomoučtí Skokani si i v příští sezóně zahrají baseballovou extraligu. Rozhodlo o tom čtvrté utkání baráže proti týmu Hluboké nad Vltavou, ve kterém Hanáci po velkém boji vyhráli 4:3. V sérii zvítězili 3:1 na zápasy a mohou se těšit na další rok mezi elitou.

Klíčovou postavou čtvrtého utkání byl dlouho nadhazovač Hluboké David Šťastný. Muž s reprezentační minulostí až do osmé směny držel hostům vedení 2:1, v závěru se ale přece jen začali prosazovat olomoučtí pálkaři. V osmé směně otočili Antoš a Baun na 3:2, hosté ovšem vzápětí vyrovnali. Do poslední směny se v dresu Skokanů postavil na nadhoz Michal Kohout, který dvakrát ukočíroval velmi nadějné bodovací pozice Jihočechů. O záchraně Olomouce tak rozhodl doběh Václava Blažka hned v první směně tiebraku. „Je to i o štěstí, mohl tam přijít jeden dobrý odpal do díry, daleký, mohlo jim to sednout a už by to byly větší nervy,“ řekl nadhazovač Michal Kohout.

„Ten výkon nebyl ideální, ale důležité je, že jsme to zvládli,“ uzavřel spokojený hrající trenér olomouckých Skokanů Jakub Voják.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)