Majitel restaurace hostům prodával pančovaný alkohol

Vsetín - Policie odhalila ve Vsetíně další sklad pančovaného alkoholu. V jedné garáži ho ukrýval v kanystrech v množství větším než sto litrů čtyřiačtyřicetiletý provozovatel vsetínské restaurace. Nekolkovaný alkohol přelitý do originálních lahví poté prodával zákazníkům, řekla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Na podezřelý alkohol v garáži policii upozornil jeden z občanů města. Při prohlídce plechové garáže, kterou měl pronajatou zmíněný čtyřiačtyřicetiletý muž, policie objevila pančovaný alkohol. V restauraci zajistila dalších několik litrů lihoviny a téměř 300 krabiček nekolkovaných cigaret. „Rozborem jsme zjistili, že alkohol neobsahuje jedovatý metanol. Provozovatele restaurace jsme obvinili z trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží,“ uvedla Javorková.

Policisté zjistili, že nekolkovaný alkohol – převážně rum, borovičku a peprmintový likér – do vsetínské restaurace dodával majitel restaurace v Kateřinicích. Ten byl z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží obviněn už v září. Tehdy policie zjistila, že muž distribuoval pančovaný alkohol i do restaurace v nedaleké Bystřičce.

„V těchto dnech bylo jeho trestní stíhání rozšířeno. Oba muži jsou stíháni na svobodě a za zmíněný trestný čin jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ uzavřela vsetínská policejní mluvčí.