AVÍZO: Zámek Mníšek pod Brdy tento víkend

Ani v listopadu nezavírá zámek Mníšek pod Brdy své brány a pořádá mnoho programů nejen pro rodiny s dětmi. Kromě klasických prohlídek na obou okruzích jsou to zejména prohlídky dětské: O nadcházejícím víkendu 3. a 4. listopadu to budou prohlídky Tři věže s klíčnicí pana barona ve 13:40, 14:30 a 15:30 hodin.

Na těchto prohlídkách provází děti a jejich rodiče klíčnice pana barona. Má na starosti všechny klíče z celého zámku a protože těch je opravdu hodně, také se jí někdy stane, že nějaký zapomene nebo hledá. Pak pobíhá  po celém zámku a je celá nešťastná. Ostatní sloužící z toho mají legraci a občas jí nějaký klíč schovají. Bude určitě dobrodružství s klíčnicí jít na prohlídku, jestli třeba někde nezůstanete zamčení. Zavede vás do jídelen a salonů a ukáže vám tři mníšecké věže. Víc jich na zámku nemáme, protože tu čtvrtou ukradl čertík Brdík, kterého také na prohlídce uvidíte.

Čert - Mníšek pod Brdy
Zdroj: ČT24/Marie Charvátová

Pobývá nejčastěji vedle vstupu do zámecké kaple, ale také někdy odpočívá na konci prohlídky, kde sedává v rohatém čertovském křesle. No, necháme se překvapit, kde ho zrovna potkáme.

Zámek v Mníšku pod Brdy
Zdroj: ČT24/Jana Digrinová

Rezervace na tel. 318 590 261.

Marie Charvátová, Mníšek pod Brdy