Rosice v Poháru končí, Slovácko veze z Třebíče výhru

Třebíč, Liberec - Slovácko přehrálo v prvním utkání osmifinále Poháru České pošty Třebíč a do domácí odvety si veze výsledek 2:0. Jistým čtvrtfinalistou je již Liberec, který si i v druhém utkání osmifinále bez potíží poradil s Rosicemi.

Slovácko si veze náskok do odvety

Slovácko o výhře nad Třebíčí rozhodlo až po změně stran, kdy nejprve Kerbrův centr z levé strany usměrnil za Zrzavého záda Volešák. Devět minut před koncem pak pojistil vítězství Slovácka po rohu hlavou Daníček. „Soupeř se zaměřil na defenzivu a nedal nám příliš prostoru k zakončení. Územní převahu jsme využili až po změně stran a s dvoubrankovým náskokem do odvety jsem spokojen,“ uvedl po utkání trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Slovácko stejně jako Sparta nastoupilo s kombinovanou sestavou. „Nechal jsem odpočívat Kuncla s Valentou, kteří kvůli čtyřem žlutým kartám budou v příštím kole v Liberci chybět. Příležitost ukázat své umění dostali další hráči širšího kádru,“ dodal Habanec.

Sestřih utkání Třebíč - Slovácko (zdroj: ČT24)

HFK Třebíč - 1. FC Slovácko 0:2 (0:0)

Branky: 48. Volešák, 80. Daníček. Rozhodčí: Matějek.

Slovácko: Heča - Hofmann, Trousil (46. Mezlík), Košút, Daníček - Hlúpik, Martykán, Volešák (63. Trávník), Kerbr - Lukáš, Kovář. Trenér: Habanec.

Třebíč: Zrzavý - Herc, Svoboda, Podzemský, Chlup (67. Andrejič) - Florián, Mička, Komínek, Linhart (87. Válek), Čermák I. - Havránek

Liberec je prvním čtvrtfinalistou

Přestože Liberec vyhrál v Rosicích 4:1, postavil trenér Šilhavý k odvetě silnou sestavu i se zkušeným Štajnerem. K nejvýraznější změně došlo mezi tyčemi, kde si odbyl soutěžní premiéru za první tým Slovanu osmnáctiletý Ondřej Kolář. Příliš práce však neměl, hrálo se hlavně na polovině Rosic. Skóre otevřel v 21. minutě Blažek, jenž o víkendu skóroval i v lize na Spartě. V 77. minutě zdálky chytře přehodil gólmana Štajner a v závěru přidal třetí trefu Šural. 

Slovan Liberec - Slovan Rosice 3:0 (1:0)

Branky: 21. Blažek, 77. Štajner, 88. Šural. Rozhodčí: Nenadál. První zápas: 4:1, postoupil Liberec.

Liberec: Kolář - Ljulka, Kelič, Karišik, Fleišman - Blažek, Janů, Bosančič, Souza (59. Šural) - Štajner (78. Rabušic) - Hadaščok (59. Delarge). Trenér: Šilhavý.