Stavebního dělníka zavalilo bednění stropu, skončil v nemocnici

Brno - K zavalenému čtyřiačtyřicetiletému dělníkovi, na kterého spadlo bednění budoucího stropu novostavby v brněnských Žabovřeskách, vyjížděli dnes před třetí hodinou odpoledne hasiči. Muž skončil se těžkými zraněními v rukách záchranářů a byl odvezen do nemocnice. Není však v ohrožení života. Práce na stavbě musely být přerušeny do doby, než stavbu prozkoumají policisté a statik.

„Muže zavalilo bednění, které se propadlo, když do něj začali dělníci lít beton. Nehoda se stala mezi zvýšeným přízemím a prvním patrem nově budovaného domu o velikosti tři krát deset metrů. Dosud nevíme, zda se zraněný nacházel pod ním, nebo na něm stál. Také není jasné, co je příčinou zřícení konstrukce,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Tu by mělo objasnit šetření statika, kterého hasiči na speciální plošině transportovali k místu pádu stropu. Na místě zasahovali také policisté, kteří musí vyslechnout všechny svědky.

Původně byli připraveni na místo vyjet i kynologové, nakonec však nebyl jejich zásah potřebný. Podle informací pracovníků ze stavby jsou všichni ostatní v pořádku.

Zraněn byl tak jediný dělník, kterého odvezli záchranáři po vyproštění do nemocnice. „Muž má středně těžká zranění a není v ohrožení života. Přesto zůstane v nemocnici, aby se vyloučilo vnitřní krvácení,“ dodala Barbora Zuchová, mluvčí záchranky.

Velitel zásahu Martin Lepka (zdroj: ČT24)