Juniorka Slovácka rozdrtila Duklu. Tabulku vede Zbrojovka

Uherské Hradiště - Dlouhých pět zápasů čekali na výhru mladíci fotbalového Slovácka. V šestnáctém kole nově vzniklé Juniorské ligy se jí konečně dočkali. Duklu Praha doma s přehledem porazili 5:0. Týmu pomohla účast několika hráčů z A mužstva. Juniorka Zbrojovky může být ještě spokojenější, celou soutěž vede.

Rozdílně se zatím daří jihomoravským týmům ve fotbalové juniorské lize, která je novinkou letošního ročníku. Zbrojovka se od začátku drží na špici soutěže, Slovácko se pohybuje spíše v suterénu tabulky. 

Náladu si ale tým z Uherského Hradiště výrazně spravil v předposledním zápase podzimní části. Ačkoliv podle postavení v tabulce byla favoritem televizního zápasu pražská Dukla, utkání vítězstvím 5:0 přesvědčivě ovládlo Slovácko. 

To do utkání nastoupilo s několika posilami z prvoligového kádru a na hřišti to bylo znát. První gól zvládl už ve čtvrté minutě vsítit Bartoš, po něm se trefili ještě Kerbr, Lukáš a Haša, který je s deseti brankami nejlepším střelcem slováckých juniorů. Dukla nepovedený zápas podtrhla ještě vlastní brankou Jeřábka.

Slovácko tak dosáhlo teprve své třetí výhry v premiérovém ročníku. To brněnská Zbrojovka zatím soutěži juniorek s přehledem kraluje. Prohrála pouze jednou a s devětatřiceti body si na čele hýčká pohodlný šestibodový náskok před druhou Slavií – podpořený navíc působivým skóre 32:7.

Brno si svůj podzimní účet bude moci ještě vylepšit v posledním zápase před pauzou doma s Jabloncem. Slovácko bude chtít na výsledkové vzepětí navázat v Liberci. Dvojnásobný souboj jižní Moravy proti severním Čechám je na programu 19. listopadu.

1. FC Slovácko - FK Dukla Praha 5:0 (2:0)

Branky: 4. Bartoš, 41. Kerbr, 50. Jeřábek (vla.), 72. Lukáš, 82. Haša

1. FC Slovácko: Heča - Ondica (75. Prajza), Malý, Mikulica, Reinberk, Trávník, Lukáš (88. Stráník), Hofmann, Kerbr, Andreou (73. Haša), Bartoš

FK Dukla Praha: Tetour - Jeřábek, Ouedraogo (54. Svoboda), Juroška (69. Ilko), Čapek, Milec, Frycer (62. Pařík), Hradíra, Micka (54. Farkaš), Hanousek, Pták (62. Kotlík).