Neziskové organizace potřebují před svátky pomoc

Ostrava - Jakoukoli pomoc v podobě darů potřebují neziskové organizace a sdružení v Moravskoslezském kraji. Shánějí zimní oblečení, ale i trvanlivé potraviny. Před Vánocemi je zaměstnává taky příprava a balení vánočních dárků.

Ostrava – Azylový dům pro ženy a matky s dětmi. Všichni, kteří tady pracují, mají v posledních dnech plné ruce práce s chystáním Vánoc a vánočních dárků. Kosmetika, knížky, hračky, oblečení. Dárky ve speciálních balíčcích sháněla buď sama Armáda spásy, nebo je donesli anonymní dárci. Vánoční dárky pro lidi bez domova připravují i pracovníci Charity v Moravskoslezském kraji. O vánoční večeři se postarají, od dárců by ale uvítali hlavně zimní oblečení.

Sušené krmivo, piškoty, granule. Dárky mohou lidé nosit i do ostravského útulku. Dnes je v něm přibližně 130 psů. Pracovníci neziskových organizací si na Vánoce přejí co nejméně mrazivých dní. Ty by tradičně provoz všech dobročinných zařízení zkomplikovaly. Meteorologové ale během svátků teploty hluboko pod nulou neočekávají.

Reportáž Pavlíny Daňkové (zdroj: ČT24)