Lyžaři z Ostravy a okolí se můžou začít chystat, Skibusy vyrazí

Ostrava - Skibusy, které i v minulých letech nabízely dopravu nejen pro ostravské lyžaře a snowboardisty, budou v provozu i tuto zimu.

Milovníci zimních sportů mají díky společnosti Veolia Transport Morava možnost navštívit díky skibusům Beskydy a Jeseníky. Pravidelné linky nabízí letos celkem šest tras – čtyři vedou do nejvyšších míst Jeseníků (Praděd, Ovčárna), další dvě pak v Beskydech míří na Bílou a Bumbálku. Právě z Bumbálky bude letos trasa prodloužena, a povede až do Velkých Karlovic.

 „O přepravu skibusy je každoročně velký zájem. Proto jsme se rozhodli prodloužit trasu linky z Bumbálky do nedalekých Velkých Karlovic, kam skibus dojede v půl desáté dopoledne. Toto místo je vhodné nejen pro milovníky sjezdového lyžování, ale i vyznavače bílé stopy. Zpět do Ostravy spoj vyjíždí v patnáct hodin," uvedl Miloš Hnilica, generální ředitel společnosti Veolia Transport Morava.

Trasa skibusů mířících do Beskyd vede přes Frýdek-Místek; Jesenické vyrazí směrem na Opavu a Bruntál. Stejně jako v minulých letech je zajištěna i kyvadlová doprava na trase Karlova Studánka - Hvězda - Ovčárna (Praděd). Lidé mohou skibusy využívat od 26. prosince 2012 až do konce března 2013.