Fotbalistům Sigmy Olomouc skončilo volno

Olomouc - Fotbalistům Sigmy Olomouc skončilo dlouhé období volna. Čtvrtý tým podzimní části Gambrinus ligy se dnes sešel k přípravě na jarní část soutěže. Novinkou pro všechny byla zpráva, že se k týmu po roční pauze vrací Zdeněk Psotka, ovšem ne na lavičku, ale do funkce sportovního ředitele. Pro samotné fotbalisty začala nepříjemná zimní příprava společnou snídaní.

Úvodní týmovou snídani si dnes vychutnala i zatím jediná posila Olomouce, čtyřiadvacetiletý krajní obránce Ondřej Sukup. Ten přišel z druholigového Znojma jako náhrada za Brazilce Rossiho, který odešel do Jablonce. 

„Jsem rád, že jsem zrovna tady. Protože si myslím, že pro můj rozvoj je to lepší než jít do nějakého defenzivnějšího týmu. Sigma hraje ofenzivní fotbal, to mám v krvi," uvedl Ondřej Sukup z SK Sigma Olomouc.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Kádr doplnili také hráči, kteří na podzim hostovali jinde. Vrací se Adam Varadi nebo střelec Znojma Václav Vašíček. Trenér Pivarník ale velmi touží získat ještě jednoho stopera a zájem má například o oporu pražské Slavie Martina Latku.

Olomoucká příprava pojede podle obvyklého scénáře. Nechybí v něm zápasy Tipsport ligy ani herní soustředění v Turecku. Do ligy Sigma vstoupí 24. února domácím utkáním proti Slavii Praha.