Dálnice D2 u Hustopečí byla v noci kvůli nehodě uzavřená

Hustopeče - Noční nehoda dvou nákladních aut a jednoho osobního auta na několik desítek minut uzavřela dálnici D2 na 22. kilometru u Hustopečí. Nehoda se stala kolem půl deváté večer nedaleko sjezdu. Policie odkláněla dopravu kvůli záchranným a vyprošťovacím pracím.

„Ten bílý kamion stál křížem na dálnici, já jsem do něj narazil. Už se mu nedalo vyhnout, všiml jsem si ho pozdě,“ popsal řidič červeného kamionu. V plně naloženém návěsu převážel minerální vody, které se po nehodě rozsypaly všude kolem.

Z jednoho z aut navíc vytekl na silnici olej. „Jsme schopni ho zachytit pomocí sorbentů. Problém nastal u druhého auta, které skončilo v příkopu. Z nádrže do něj uniklo zhruba sto litrů nafty, která se okamžitě vsákla do zeminy,“ uvedl velitel zásahu Vladimír Stehlík. Hlínu odborná firma dopoledne odtěží a vyveze k ekologické likvidaci.

I kvůli odklízení nákladu museli policisté dálnici uzavřít a dopravu odklánět přes exit u Blučiny. „Prioritou bylo zprovoznění komunikace tak, abychom umožnili všem řidičům aut, kteří uvízli v koloně před místem nehody, odjet,“ popsal velitel zásahu.

NO COMMENT: Nehoda kamionů na dálnici D2 (zdroj: ČT24)