Spolužáci a diváci pomohli nevidomé dívce. Zaplatili jí psa

Ostrava - Obrovskou vlnu solidarity zvedla mezi diváky České televize reportáž o nevidomé dívce z Ostravy. Úředníci ji neschválili příspěvek na vodícího psa a hrozilo, že jej bude muset vrátit. Potřebných čtvrt milionu ale lidé během dvou týdnů poslali a Kamila Slamonová se se zvířetem nebude muset rozloučit.

Nevidomá Kamila chodí do kabinetu své učitelky hlavně v případech, kdy potřebuje s něčím pomoct. Tentokrát si ji Renata Staňková zavolala sama, aby jí řekla, že lidé poslali na její konto tři sta tisíc korun. Kamila se rozplakala.

Dívka si Charleiho přivezla letos v srpnu s tím, že jakmile dostane od státu příspěvek, jeho výcvik zapaltí. Pár dnů před Vánocemi ale úředníci žádost zamítli a hrozilo, že Kamila bude muset psa vrátit. Spolužáci okamžitě zorganizovali sbírku.

„Ve škole jsme vybrali asi pět a půl tisíce korun,“ uvedl student prvního ročníku Střední školy Zdeňka Matějíčka v Ostravě Petr Šupák.

Reportáž Ivy Bartoňové (zdroj: ČT24)

Příběh Kamily nenechal v klidu ani diváky. Po odvysílání reportáže začali nabízet pomoc. „Vůbec jsem nečekala, že bych ty peníze sehnala takovým způsobem. Jsem moc ráda a všem děkuji,“ řekla Kamila Slamonová.

Spolužáci i Kamila by chtěli všem dárcům oficiálně poděkovat na benefičním koncertě 13. února, kdy má dívka narozeniny.