AVÍZO: Fotografická výstava v Chebu

V Galerii 4 v Chebu bude od 1. února do 26. února 2013 výstava fotografií z mezinárodního workshopu portrétu a aktu KontAKTfoto 2012. Workshop se uskutečnil v červenci 2012 v areálu zámku Kamenný Dvůr pod vedením lektorky Terezy z Davle. Vernisáž výstavy je v pátek 1. února v 18:00. Galerie je přístupna veřejnosti: ÚT – PÁ 10.00-18.00, SO 10.00-17.00.

V roce 2012 fotografové využívali převážně exteriéru, vrtkavé počasí však vedlo i k využití interiéru zámku.

17. ročník KontAKTfota, probíhal v areálu zámku Kamenný Dvůr u Kynšperka nad Ohří. Lektorkou byla známá fotografka Tereza z Davle, která také vybrala výstavní soubor několika desítek fotografií v abstraktním i reálném pojetí portrétu a aktu.

Fotografická dílna portrétu a aktu s mezinárodní účastí vznikla v roce 1996, jako pokračování projektu Fotodiagonála, který Galerie 4 organizovala společně s anglickými, italskými a německými fotografy. 

KontAKTfoto je určeno posluchačům uměleckých škol, profesionálním fotografům a vyspělým amatérům, kteří mají možnost pracovat pod vedením předních českých fotografů, zabývajících se figurální tvorbou. Dílny se účastní průměrně dvacet fotografů, pět modelů, laboranti a technický personál. Lektory dílny byli např. Tono Stano, Gabina Fárová, Rudo Prekop, Vasil Stanko, Miro Švolík, Vladimír Židlický, Sára Saudková, Martin Schreiber, Robert Vano a další.

Zbyněk Illek, Cheb