Kampaň Ztratil se mi páníček chce pomoci psům v ostravském útulku

Ostrava - Zatoulaní psi budou muset na chvíli pózovat jako modelky. Mladí ochránci přírody připravují netradiční kampaň, kterou chtějí pomoci přeplněnému zvířecímu útulku v Ostravě –Třebovicích. Město jim na to dalo grant ve výši 30 tisíc korun.

Focení čeká všech sto padesát psů z ostravského útulku. Hodně jich přibylo po Silvestru, kdy utekli kvůli petardám. Někteří tam na svého pána čekají i tři roky.

„Útulek praská ve švech. Máme 150 psů a zaznamenali jsme mírný nárůst. Obávám se, jestli to nemá souvislost s novou vyhláškou v Ostravě, kterou se zavádí povinné čipování psů,“ říká vedoucí útulku Jaromír Somerlík.

Nejhůř shánějí nové pány problémoví psi. I na ty se teď možná usměje štěstí. Do focení se zapojilo několik desítek dobrovolníků.

Reportáž Lucie Křížkové (zdroj: ČT24)

Upravené fotky musí mít i reklamní text. Pár řádků, které třeba můžou změnit psí život, vymýšlejí středoškoláci z Matičního gymnázia. „Hned se mi tato akce zalíbila, protože mám ráda zvířata a myslím si, že má smysl pokusit se pomoct,“ uvedla LUcie Machálková z prvního ročníku.

Spoluautorka kampaně nazvané Ztratil se mi páníček Tereza Thérová zdůrazňuje, že zapojit se může každý zájemce. Akci připravuje asi dva měsíce. Akce vyvrcholí během února, kdy se s psími přiběhy seznámí cestující všech prostředků hromadné dopravy.