Částečné oteplení zaměstnalo hasiče. Ze střech odstraňují sníh

Brno – K desítkám zásahů po celém kraji vyjížděli od rána jihomoravští hasiči. Sníh na střechách kvůli mírnému oteplení roztál a teď hrozí, že se sesune a někoho zraní. Dopoledne zasahovali například na střeše jedné z brněnských základních škol.

Těžký sníh, který se nahromadil na střeše základní školy na náměstí Republiky v Brně-Husovicích, dělal vedení školy starosti. Proto zavolali hasiče. „Hrozí zranění chodců nebo poškození zaparkovaného vozu. Proto také při odstraňování sněhových převisů místo ohraničujeme páskou, aby se tam nikdo nepohyboval, a odkláníme dopravu,“ vysvětlil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. V těchto dnech hasiči nejčastěji vyjíždí ke školám, nemocnicím nebo úřadům.

NO COMMENT: Zásah hasičů na základní škole v Brně-Husovicích (zdroj: ČT24)

Sníh hasiči odstraňují jen z veřejných budov, majitelé soukromých nemovitostí si musí poradit sami. Buď sníh odstraní vlastními silami, nebo požádají o pomoc specializovanou firmu.

Tání sněhu bude pokračovat i v dalších dnech. Dnes se rtuť teploměru na jižní Moravě vyšplhá ke čtyřem stupňům, zítra už meteorologové očekávají dokonce 10 stupňů. Nad nulou by se měly teploty držet do konce týdne.