Klub Muay Thai Olomouc nedělal na mistrovství v thajském boxu ostudu

Olomouc - Mezinárodní mistrovství České republiky v thajském boxu pokračovalo v Olomouci šestým kolem. Účastnící z celé republiky tam bojovali o body potřebné pro účast v titulových zápasech v závěru sezóny. A v silné konkurenci se neztratili ani borci pořádajícího klubu Muay Thai Olomouc.

Velmi slušnou návštěvou v tělocvičně pořádajícího klubu potěšil Tomáš Raška, který v zápase váhy do 55 kilogramů porazil šumperského Ondřeje Vávru. Osmnáctiletý talent míří mezi českou elitu a potvrdil, že je právem členem české reprezentace.

„Mám tu smůlu, že v mé váze je strašně málo soupeřů, takže mě v této amatérské lize nečekají žádné velké výhry. Tohle je jenom takové rozpinkání na lepší zápasy,“ věří Tomáš Raška z klubu Muay Thai Olomouc.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Vyvrcholením programu měl být duel dalšího domácího borce Jana Vargy s přerovským Markem Bartlem. Očekávaný souboj ovšem rozhodčí po prvním kole ukončil kvůli silnému krvácení z Bartlova nosu. Jan Varga si tak připsal čtvrté vítězství v sezóně a má velmi blízko k postupu do finálového zápasu.

„Doufám, že to dopadne. Pak ten titulový zápas, uvidíme, jak to půjde. Ale je to strašné martyrium. Diety, tréninky každý den. Ještě taky potřebuju dostudovat školu," říká Jan Varga.