V Beskydech jsou ideální podmínky pro lyžaře i běžkaře

Beskydy - Dobré sněhové podmínky lákají lyžaře do Beskyd. I díky probíhajícím jarním prázdninám je ve většině areálů stále plno. V týdnu navíc napadl čerstvý sníh a na některých sjezdovkách je i metr sněhu. Plno mají i horské hotely.

Lyžařská sezona je za polovinou. A ve srovnání s tou loňskou jsou čísla zhruba stejná. Už dva týdny navíc probíhají jarní prázdniny a spousta rodičů s dětmi je tráví na horách.

„Ekonomicky je letošní sezona srovnatelná s tou loňskou. Počasí je ale zatím lepší. Loni tou dobou byly třítýdenní vysoké mrazy,“ vzpomínal strojník lanovky Ski areálu Bílá Jan Petr.

Podle Josefa Martiňáka z areálu na Pustevnách bylo letos v lednu asi o dvacet procent lyžařů méně než loni. „Únor je ale na obvyklých číslech, takže není to tak špatné. Všechny sjezdovky jsou v provozu,“ uznal Martiňák.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)

Lyžařské areály v Beskydech mají ideální podmínky. Třeba na Pustevnách je na svazích metr sněhu. V ostatních střediscích je na sjezdovkách kolem půl metru přírodního i technického sněhu. Dobré podmínky svědčí horským hoteliérům. V Beskydech mají většinou plno.

Ideální podmínky budou o nadcházejícím víkendu i pro běžkaře. Většina stop je upravená, má mrznout bez sněžení.